Vasárnap, 2024-05-19, 9:41 PM

Minden, ami egészség!

Főoldal | Regisztráció | Belépés
Üdvözöllek Vendég
RSS
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Belépés
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 4
Mini-chat
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Digest


    Digest

    Termékkód:S01

    Pontérték:29

    Kiszerelés:90 tabletta / doboz

    Fő összetevői

    1. inulin
    2. zöld ánizs
    3. lenmag
    4. európai édeskömény
    5. almapektin
    6. alantin
    7. vízben nem oldódó rost
    8. bifidobaktériumok
    9. laktobacillusok
    10. acidofilok

    Tulajdonságok

    Az inulin olyan poliszacharid, amelynek természetes forrása a csicsóka. A csicsóka Avicenna (középkori perzsa tudós, orvos) majdnem minden receptjében szerepel, és a római pápa 1615-ben megszentelte.
    Az inulin jótékony hatását folyamatosan fejti ki, míg a szervezetben van. A gyomorba, majd a bélrendszerbe jutva a gyomorsav és enzimek rövid fruktózláncokra bontják fel, amelyek bekerülnek a vérbe. Felbontatlan része gyorsan távozik, és nagy mennyiségű salakot visz magával. Így kiürülnek a szervezetből azok a nehéz fémek, radionukleidok, koleszterinkristályok, zsírsavak, mérgek, amelyek étellel kerültek be, vagy a bélben élő kórokozó baktériumok salakanyagaként keletkeztek. Ezenkívül az inulin jelentősen serkenti a bélfal összehúzódási képességét, ami észrevehetően gyorsítja a salakok távozását. A vérbe került fruktózláncok ugyanazt a méregtelenítő szerepet töltik be.
    A fruktóz, amely az inulin egyik összetevője, egy egyedülálló cukor, ugyanazokban a cserefolyamatokban vesz részt, mint glükóz. Így tökéletesen helyettesíti azt olyan helyzetekben, amikor a sejtek nem tudják feldolgozni a glükózt. Emiatt rendkívül magas az inulin diétás és gyógyászati értéke, az ára fejlett országokban eléri a 7 dollárt grammonként.
    zöld ánizs már az ókori Egyiptomban is ismert volt, mint fűszer és gyógyfű. Az ánizs termése:

    1. Finom köptető hatású felső légúti hurut, torokgyulladás, hörghurut, tüdőgyulladás, asztma és szamárköhögés esetén
    2. Normalizálja a szívműködést, különösen neurózis esetén
    3. Fertőtlenítő és gyulladásgátló hatású
    4. Serkenti az anyatej kiválasztását
    5. Fájdalomcsillapító és nyugtató hatással van a központi idegrendszerre
    6. Megszünteti a felfúvódást, serkenti a gyomornedvek termelődését és a bélmozgást
    7. Normalizálja a májsejtek működését és gyorsítja az epe lefolyását
    8. Elősegíti az epe- és vesekövek feloldódását
    9. Normalizálja az anyagcserét
    10. Hatásos méhbetegségeknél, erősíti az összehúzódását
    11. Elpusztítja a szúnyogokat, tetveket és bolhákat

    lenmag kolloidban és többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag, amelyek hosszú ideig bevonják a gyomor és belek nyálkahártyáját, és ezzel megóvják azt a táplálék és a gyomornedvek agresszív elemeinek káros hatásától, allergiaellenes hatású, serkenti a bélmozgást és a széklet haladását.
    Az európai édeskömény illóolajokban gazdag, ennek köszönhetően:

    1. Hatásos a bélgázok eltávolításában és a meteorizmus tünetei ellen
    2. Görcsoldó hatású a gyomor és belek izomszöveteire
    3. Javítja az emésztést
    4. Csillapítja a hasfájást, sokat segít a neurotikus alapú emésztési zavaroknál
    5. Hashajtó hatású
    6. Baktériumölő és gyulladásgátló hatású
    7. Köptető hatású
    8. Nyugtatja az idegrendszert
    9. Serkenti az anyatej kiválasztását
    10. Serkenti a nemi érést a fejlődésbeli elmaradottságnál
    11. Fájdalomcsillapító hatású menstruációkor

    Az almapektin egy vízben oldódó rost, amely:
    1. Elősegíti az epesavak, a koleszterin és a zsíros vegyületek kiürítést a szervezetből
    2. Serkenti az emésztést, és tisztán tartja az epevezetéket
    3. Bevonja a gyomor nyálkahártyáját, ezzel megvédi azt eróziótól, csípős ételektől és alkoholtól
    4. Szabályozza a vér glükózszintjét (cukorbetegségnél csökkenti, hipoglükémiánál növeli)
    5. Elősegíti a koleszterin-lerakódások feloldódását az érfalakról
    6. Fenntartja a szükséges antioxidáns-mennyiséget a szervezetben
    7. Növeli a szervezet ellenállását a sugárzással szemben
    8. Leköti a méreganyagokat
    9. Nem duzzad meg, mert a bélbaktériumok teljes mértékben feldolgozzák
    Az alantin egy másik vízben oldódó rost, amely a cikóriában és a céklában található meg. Elősegíti az emésztést, és ideális táptalajt képez a bélflóra fejlődéséhez.
    vízben nem oldódó növényi rostok segítik kiüríteni a gyomrot és a bélrendszert, megtisztítják azt az emészthetetlen ételmaradványoktól.
    bifidobaktériumok aktív mikroorganizmusok, amelyek gátolják a kórokozó és rohasztóbaktériumok szaporodását, ezzel karbantartják a bélflórát, elősegítik az emésztést, és helyrehozzák a bélrendszer működési zavarait.
    laktobacillusok és az acidofilok az ember születése óta jelen vannak a szervezetében. Amikor a mennyiségük megfelelő, meggátolják a kórokozók kedvezőtlen hatásait. E baktériumoknak köszönhetően:

    1. Javulnak a tápanyagok felszívódási és feldolgozási folyamatai
    2. Normalizálódik a máj működése
    3. Csökken a méreganyagok tartalma a vérben, olyanoknak, mint ammónia, fenol, nitrogén stb.
    4. Normalizálódik a bélflóra
    5. Megszűnik a bélfelfúvódás-, és korgás
    6. Erősödik az immunrendszer

    Alkalmazás

    Minden étkezés után be lehet venni, a meridiánok aktivitásától függetlenül, jól meg kell rágni,  ½ - 1 pohár vízzel lenyelni

    Adagolás

    1. gyermekek 1 éves korig: napi 1-2-szer  ½ tabletta
    2. gyermekek 1-től 5 éves korig: napi 1-2-szer 1 tabletta
    3. gyermekek 5 éves kortól: napi 2-szer 1 tabletta
    4. gyermekek 10-től 14 éves korig: napi 3-szor 1 tabletta
    5. felnőttek: napi 2-3-szor 2 tabletta.

    Kúra időtartama

    3–6 hónap

    Az oldal nem a TIENS Hungary Kft. hivatalos weboldala!