Speciális technológiával nyert olaj, amely teljes egészében megőrzi az összes komponens tápértékét. Rendkívül gazdag vitaminokban, ásványokban, aminosavakban, klorofillben, többszörösen telítetlen zsírsavakban és más biológiailag aktív anyagokban. Más növényi olajokkal összehasonlítva a búzacsíraolaj tartalmazza a legtöbb E-vitamint.
E-vitamin
A legerősebb antioxidáns az összes ismert vitamin közül, védi a sejtjeinket a szabad gyökök ellen
Növeli a fizikai ellenállást azzal, hogy javítja a szervezet oxigén-felhasználásának hatékonyságát
Növeli az agy és a szívizom az oxigénhiánnyal szembeni ellenállását
Védi a szervezetet a passzív dohányzás és a szennyezett légkör hatásai ellen
A sejtmembrán szerkezeti eleme, védi a sejteket a szabad gyökök ellen, elősegíti az idegimpulzusok továbbítását, csökkenti a végtagok zsibbadását és görcsölését
Hatással van a bőr állapotára: fiatalítja, kisimítja a ráncokat, segíti a hegek felszívódását, megelőzi a májfoltok kialakulását
Erősíti az immunrendszert
Védi a vörösvérsejteket, amelyek az oxigént szállítják, ezzel biztosítja a sejtlégzést
Akadályozza a vérrögök kialakulását; erősíti az érfalakat; csökkenti a szklerotikus elváltozásokat az érfalakon
Elősegíti a belső szervekben a zsírban oldódó vitaminok felhalmozását, különösen, az A-vitaminét
Serkenti az izomműködést
Részt vesz a sperma, a progeszteron (sárgatest hormonja) termelésében; elősegíti az ovulációt és a megtermékenyítést, a terhesség normális lefolyását és a magzat fejlődését; növeli a potenciát
Hatással van a hipofízis, a mellékvese, a pajzsmirigy és a nemi mirigyek működésére
Akadályozza a rákos megbetegedések fejlődését
Megelőzi a szürkehályog kifejlődését, fontos immuntényezője a szemnek, különösen a lencsének
Akadályozza a gyulladásos folyamatokat a szövetekben
Szabályozza a fehérje, a zsír és a szénhidrát anyagcseréjét
Többszörösen telítetlen zsírsavak
A búzacsíraolajban alfa-linolénsav (omega-3), valamint linolénsav és gamma-linolénsav (omega-6) formájában találhatóak. Ezek a zsírok pótolhatatlanoknak számítanak, vagyis a szervezet nem tudja termelni őket, hanem táplálék útján kell bejutniuk. A legjobb omega-3 és omega-6 zsírok aránya a szervezetben 1:1. Omega-3 források az élelmiszerek között: vadhús, hidegvízi halak, csukamájolaj, lenmag, szójaolaj, dióolaj, tyúktojás. Omega-6 források: anyatej, borágó, tavaszi kankalin, fekete ribizli magolaj, kukoricaolaj, napraforgóolaj.
Többszörösen telítetlen zsírsavak
Sejtmembrán, mielin ideghártya és kötőszövet szerkezeti elemei
Részt vesznek a prosztaglandinok termelésében (hormonfélék, amelyek növelik a test hőmérsékletét, csökkentik a vérnyomást, tágítják, vagy szűkítik a hörgőket, serkentik a hormonok termelését, növelik az idegszálak érzékenységét stb.)
Elősegítik a koleszterin gyors átalakítását és kiürítését a szervezetből
Növelik a vérerek rugalmasságát és az áteresztő képességét
Akadályozzák a gyulladásos és allergiás folyamatok fejlődését
Javítják a nemi mirigyek működését
Hatással vannak a gyermekek növekedési intenzitására
Javítják a bőr állapotát
Feltétlenül szükségesek a bélmérgek bontásához
Részt vesznek a lecitin termelésében a májban és a B-vitamin csoport cseréjében
Lecitin
A sejtmembrán, különösen az agysejtek, a máj-, és vesesejtek membránjainak a szerkezeti eleme; az idegszövet tartalmazza a legtöbb lecitint
Szükséges a magzat agyának rendes kialakulásához és fejlődéséhez, a gyermekek jó memóriájához, az öregkori elbutulás megelőzéséhez; Parkinson-kór esetén; az acetilkolin előfutára, amely az idegimpulzusok legfontosabb közvetítője
Részt vesz az anyagcserében és az E-vitamin cseréjében
Csökkenti a vér koleszterinszintjét és megakadályozza annak lerakódását az érfalakon
Segíti a máj és a vese normális működését; megelőzi a májcirrózis kialakulását; elősegíti a máj regenerálódását az alkohol hatása után
Növeli az ellenálló képességet és akadályozza a rákos sejtek növekedését
Biztosítja a bőr egészséges kinézetét; megakadályozza a zsírmirigyek túlzott aktivitását
Béta-karotin
Az A-vitamin provitaminja. A szervezet növényi élelmiszerrel jut hozzá, főleg sárga, narancssárga és piros színű gyümölcsökkel és zöldségekkel (pl. sárgarépa). A szervezetben a béta-karotin csak szükség szerint alakul át A-vitaminná, ezért a fogyasztása nem hordozza magában a túladagolás veszélyét és a méreganyagok felhalmozását, ahogy ez az A-vitamin túladagolása esetében megfigyelhető, különösen szintetikus A-vitamin esetében ez nagyon veszélyes. A béta-karotin az A-vitamin minden tulajdonságával rendelkezik:
Erős antioxidáns
Serkenti az immunrendszert, lerövidíti a betegség időtartamát
Fontos szerepet játszik a kötőszövet alakulásában, amely része a bőrnek, mirigyeknek, nyálkahártyáknak, amelyek kibélelik a légző, emésztő- és urogenitális rendszereket
Egészségessé teszi a bőrt, a körmöket és a hajat
Elősegíti a sebek és fekélyek gyors gyógyulását
Erősíti a fogakat és a csontokat
Serkenti a csontszövet növekedését és a szervezet normális fejlődését
Ellenáll a rákkeltő anyagok bomlasztó hatásának, nagy adagokban képes csökkenteni a daganat méretét
Csökkenti a szív- és érbetegségek kockázatát
Erősíti a nemi hormonok működését, serkenti az ösztrogének (női nemi hormonok) termelését; elősegíti a menstruációs fájdalmak megszüntetését
Részt vesz a látópigmentek képződésében; akadályozza a farkasvakság kialakulását, a látás gyengülését
Hatással van a pajzsmirigy és a mellékvese működésére
Véd a környezet és a napsugárzás káros hatásaitól
Elősegíti a terhesség és a szoptatás normális lefolyását
Alkalmazás
Annak a szervnek maximális aktivitású időszakában kell bevenni, amelyre szeretnénk hatást gyakorolni. Egy pohár tiszta langyos vízzel lenyelni. Szükség esetén, a második bevitel legyen 21-23 óra között, a hármas melegítő óráiban.
Adagolás
gyermekek 10 éves korig: 1 kapszula hetente 2-szer
gyermekek 14 éves korig kétnaponta 1 kapszula
felnőttek: 1-2 kapszula naponta
Kúra időtartama
1-3 hónap
Az oldal nem a TIENS Hungary Kft. hivatalos weboldala!