Hétfő, 2024-05-20, 2:01 AM

Minden, ami egészség!

Főoldal | Regisztráció | Belépés
Üdvözöllek Vendég
RSS
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Belépés
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 4
Mini-chat
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Biokalcium


    Biokalcium

    Termékkód:A01

    Pontérték:23

    Kiszerelés:10 tasak / doboz

    Fő összetevői

    1. csontkalcium por, amelyet a friss marhagerinccsontokból nyernek
    2. B1-, B2-, B5-, B6-, B12-, A-, E-, K-, C- és D-vitaminok, folsav
    3. Mikroelemek: 17-féle, köztük magnézium, vas, jód, réz, mangán, kova, foszfor, kálium, cink, szelén stb.
    4. lecitin
    5. maltodextrin
    6. mono- és digliceridek
    7. kakaó
    8. zsírszegény tejpor
    9. hidrogénezett szójaolaj
    10. természetes aroma vaníliafából

    1 tasak kalciumtartalma 400 mg.

    A kalciumhiány tünetei

    1. Csontok gyenge növekedése, csontritkulás
    2. Végtagok zsibbadása
    3. Sajgó fájdalom a lábakban, a derékban, az ízületekben, a felkarban és a bicepszben
    4. Álomban vagy tornagyakorlatok közben fellépő görcsök; ideges rángás, izomrángás, szúró fájdalom kézfejben
    5. Fogszuvasodás, fogromlás, fogfájás
    6. Álmatlanság vagy aluszékonyság
    7. Általános gyengeség, rossz közérzet
    8. Rossz memória
    9. Szédülés, magas vérnyomás
    10. Száraz bőr, haj- és körömtöredezés, körömdeformáció
    11. Pajzsmirigy működési zavara
    12. Bő havi vérzés
    13. Szívdobogás (tachikardia), szívritmuszavar
    14. A szervezet gyors elöregedése
    15. Reuma, ízületgyulladás
    16. Vérerek megbetegedése
    17. Rákos megbetegedések
    18. Ínyvérzés; elégtelen véralvadás sérüléseknél
    19. Allergiás hajlam

    Tulajdonságok:

    Kalcium – rendkívül széles körű hatással rendelkezik:

    1. Mivel a sejtfal szerkezeti eleme, elősegíti a tápanyagok bejutását a sejtbe
    2. Részt vesz a sejtek összeköttetésében, befolyásolja a sejtek közti folyadék sűrűségét, ami hatással van a sejtek működési aktivitására
    3. Elengedhetetlen a véralvadásban
    4. Szükséges az izmok feszüléséhez és lazulásához, többek között a szívizomnál is
    5. Részt vesz az enzimműködés szabályozásában
    6. Befolyásolja az inzulintermelést
    7. Antihisztamin tulajdonságokkal rendelkezik allergiás esetekben
    8. Fontos szerepet játszik az idegimpulzusok továbbításában (a kalciumhiány a fokozott ingerlékenységhez vezet)
    9. Elősegíti a megtermékenyítést, mert a spermium elején van egy kalciumképződmény, mint egy nyílhegy, amellyel az átüti a pete membránját.  Kalciumhiány esetén a spermium nem képes átütni a membránt, emiatt a megtermékenyítés nem történik meg, ami a férfi meddőségének az egyik oka
    10. Elősegíti a szervezet megfiatalítását, rugalmassá teszi a bőrt, fényessé a hajat, széppé a körmöket
    11. Építőanyag a szervezet egész kötőszövetrendszere számára, amely magába foglalja az izmot, az izompólyát, ínt, bőrt és csontot
    12. Erősíti az immunrendszert azzal, hogy a szervezet pH-ját eltolja a lúgos tartományba

    Vitaminok

    B1-vitamin részt vesz a szénhidrátok cseréjében, befolyásolja az idegrendszer működését, elősegíti a gondolkodást és a figyelem összpontosítását. Befolyásolja az emésztést, növeli a gyomor és a bélrendszer tónusát, szabályozza a szív- és érrendszer, az endokrin rendszer működését
    B2-vitamin az enzimek egyik összetevője, részt vesz a szénhidrát-, fehérje- és zsírcserében, elengedhetetlen a látás fenntartásához
    B5-vitamin részt vesz számos anyag szintézisében és oxidációs folyamataiban
    B6-vitamin az enzimek egyik összetevője, részt vesz a zsírcserében, növeli a máj által kiszűrt koleszterin mennyiségét, fokozza a vizeletkiválasztást.
    B12-vitamin befolyásolja a fehérje-, a zsír- és szénhidrátcserét, javítja az emlékezőképességet, befolyásolja a sejt élettartamát – gátolja az idő előtti öregedést; jótékony hatással van a vérképző rendszerre, a májra és az idegrendszerre.
    Az A-vitamin elősegíti a fiatal szervezet növekedését és fejlődését, növeli az ösztrogén (női hormon) előállítását; erősíti az immunrendszert. Befolyásolja a látás, hallás, szaglás, ízlelés, könnyezés, zsírmirigyek, izzadságmirigyek, a bőr és a nyálkahártyák működését;
    E-vitamin – erős antioxidáns; szabályozza fehérjék, zsírok és szénhidrátok cseréjét; serkenti a progeszteron (női nemi hormon) előállítását; elősegíti a vérrögök eloszlatását, erősíti az érfalat, és értágító hatású; növeli az izmok összehúzódási erejét; védi a hipofízist és a mellékvesét; csökkenti a forradási szövet keletkezését; gátolja az őszülést és a szürke hályog keletkezését; csökkenti a végtagok görcseit.
    C-vitamin – szabályozza a szénhidrátok cseréjét, a véralvadást, erősíti az érfalat; elősegíti a szövetek regenerációját (serkenti a kollagén szintézisét) és a DNS termelését; erősíti az immunrendszert; javítja a kalcium felszívódását; stabilizálja a pszichikai állapotot és a figyelem-összpontosítást; javítja a látást és a haj állapotát; normalizálja a testsúlyt; erősíti az ínyt.
    D-vitamin – szabályozza a kalciumcserét, elősegíti a felszívódását (átviszi kalciumot a bélfalon), erősíti az ideget, a szívet, aktivizálja az izomműködést; erősíti az immunrendszert; részt vesz a hormonok szintézisében és a szervezet ólomtól való tisztításában.
    Folsav – részt vesz az aminosavak szintézisében, a vérképzés folyamatában. Erősíti az immunrendszert, mert részt vesz a fehér vérsejtek képzésében. Képes megelőzni a fejlődés veleszületett hibáit, szabályozza az embrió és a magzat idegrendszerének a formálását. Növeli a libidót, helyreállítja a havi ciklus rendszerességét és hormonális egyensúlyát. Elengedhetetlen az emésztőrendszer sejtjeinek reprodukálásához. Az agy- és gerincvelő-folyadék egyik összetevője, befolyásolja az agy működését és az érzelmi egyensúlyt. A hiánya a következő megbetegedésekhez vezet: ízületgyulladás, vastagbélgyulladás, krónikus fáradtság, klimax‑tünetek, bőrbetegségek, aggkori gyengeelméjűség, frigiditás és impotencia, depresszió, skizofrénia és epilepszia. A folsav hirtelen hiánya a hormonális fogamzásgátló tabletták szedésekor lép fel.
    K-vitamin – elősegíti a véralvadás normalizálását (a hatása 12-18 órával azután jelentkezik, hogy a szervezetbe izolált nagy dózisú jut); normalizálja az agy működését, gátolja az agyvérzést.

    Mikroelemek

    Magnézium – biztosítja a kalcium felszívódását (minél több magnézium, annál több kalcium); sejten belüli elem, amely visszatartja a káliumot; görcsoldó, nyugtató hatású, gyenge hashajtó, csökkenti a gyomorsavat, elősegíti a mérgező fémek eltávolítását (lásd Dupla cellulóz)
    Vas – a hemoglobin összetevője, oxigént szállít a tüdőből a sejtekhez; részt vesz a béta-karotin A-vitaminná átalakításában; növeli az enzimek és az immunrendszer aktivitását (lásd Biovas)
    Jód – elengedhetetlen az agy működéséhez, a hormonális egyensúly fenntartásához, a pajzsmirigy tireoid-hormon termeléséhez, az immunrendszer aktivitásához; csökkenti a mellrák kockázatát; részt vesz az energia-anyagcserében
    Réz – serkenti a vérsejtek képződését, baktériumellenes, gyulladásgátló hatású; serkenti a női hormonok (ösztrogének) termelését; részt vesz a csontok képzésében és elasztin (rugalmas kötőszöveti rostok fehérjéje) szintézisében; elengedhetetlen az idegrendszer és az ízületek egészséges állapotának a fenntartásához
    Mangán – elengedhetetlen a növekedéshez és reprodukáláshoz, a sebek gyógyulásához, az agy hatékony működéséhez, a cukrok, az inzulin és a koleszterin helyes anyagcseréjéhez; antioxidáns hatású; erősíti az artériaszöveteket; elengedhetetlen a porcok növekedéséhez és önredukálásához, növeli a daganatos sejtek pusztítását. A hiánya esetén növekszik a magzat hibás formálódásának a kockázata, valamint az ízületgyulladás, cukorbetegség, érelmeszesedés, epilepszia, zöldhályog kockázata; felléphet halláscsökkenés, ingerlékenység, memóriacsökkenés, nagyon erős izzadság, kézreszketés, izomzsugorodás, kellemetlen érzések az emlőben
    Kova – fiatalító, baktériumölő és gyulladásgátló hatású, megelőzi az ízületek elmeszesedését, méregtelenít dohányzáskor, alkoholfogyasztáskor, terhességi toxikózisnál, májgyulladásnál; részt vesz a fogak és csontok képzésében, serkenti a hajnövekedést
    Foszfor – elősegíti a kalcium felszívódását, az adenozin-trifoszfát sav egyik összetevője, amely energiát halmoz fel
    Cink – lásd Biocink
    Szelén – antioxidáns, védi az immunrendszert, gátolja a daganatok fejlődését, elősegíti a máj működését, elengedhetetlen a hasnyálmirigy működéséhez és a szövetek rugalmasságának fenntartásához; elősegíti a radionukleidok eltávolítását, megelőzi a prosztata-megnagyobbodást
    Kálium – az egyik legfőbb elem a sejten belül, szabályozza a tápanyagok bejutását a sejtfalon keresztül, elősegíti a vérnyomás stabilizálását; ellátja energiával az izomrendszert, szükséges az inzulin termeléséhez. Hiánya az agykéregben végbemenő ingerület- és gátlásfolyamatok zavarát (általános gyengeség, álmatlanság), szívritmuszavart, szívfájdalmakat, a sima- és harántcsíkolt izmok petyhüdtségét (a vetélés egyik oka) okozhatja
    Lecitin – stabilizálja az idegrendszer működését, beleértve a központi idegrendszer működését is. Az idegrosthártya az egyik összetevője (az ember idegrendszerének 17%-át teszi ki). A sejtmembrán és a sejtmag egyik szerkezeti komponense. A hiánya az idegrendszer kimerüléséhez és megbetegedéséhez vezethet, nehezebben szívódnak fel az A-, D-, E- és K-vitaminok, az epekövek kialakulását idézi elő, gyengíti a memóriát, krónikus fáradtsághoz vezet
    Maltodextrin – nagy molekulájú alkohol, amely pótolhatja a cukrot, és nagyon gyorsan és el, melléktermék nélkül.
    Mono- és digliceridek – egyszerű szénhidrátok, amelyek fő energiaforrásként szolgálnak a szervezet különböző funkcióihoz, a fehérje- és zsíranyagcsere végrehajtásához. A szénhidrátok hiánya az anyagcsere zavarához, a szervezet fehérjevesztéséhez vezethet, ami a szövetek ödémáját idézheti elő.
    A többi összetevő energiában, vitaminokban, ásványokban és mikroelemekben gazdag töltőanyag.

    Alkalmazás

    A tasak tartalmát felöntjük langyos vízzel (40-500C, mert 500C fölött a fehérje kicsapódik, és a por összefut), elkeverjük és megisszuk 10-15 perccel evés előtt, vagy belekeverjük a port ételbe (túróba, joghurtba). Teával vagy kávéval együtt nem fogyasztható, mert a koffein blokkolja a kalcium felszívódását. Az adagolást nem változtatjuk 14 napon keresztül. Megfázásnál 1 tasak tartalmát feloldjuk 5-8 dl vízzel. Félóránként kortyoljuk egész nap (2-3 napig).
    Álmatlanságban, magas vérnyomásban szenvedő emberek, változó korban lévő nők egyharmad tasakkal kezdjék a szedést, 14 nap múlva növelhetik az adagot fél tasakra.
    A legjobb hatást akkor érhetjük el, ha csipketeával isszuk a kalciumot (1 evőkanál csipkebogyót leforrázzunk 2 dl vízzel, termoszban érleljük 10-12 órán át).
    A legjobb időszakai: 13-15, 17-19 vagy 21-23 óra között.

    Adagolás

    ¼ tasak – 1 tasak naponta

    Kúra időtartama

    1 – 3 hónap

    Az oldal nem a TIENS Hungary Kft. hivatalos weboldala!